Sumber : Azlita Masam Manis
280 gm mentega atau margerin
90 gm gula halus
90 gm gula perang
1 sudu teh esen vanilla
1/2 sudu teh esen butter
1 biji telur
1 biji kuning telur
20 ml susu cair
350 gm tepung gandum atau tepung Ros
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh Soda
~ 3 bahan di atas di ayak bersama
250 gm Choc Cip
80 gm oats ~ di bakar sekejap dalam 6 - 10 minit suhu 160C
30 gm Cornflakes ~ di ramas kasar
30 gm badam cincang ~ di bakar sekejap dalam 6-10 mint dgn suhu 160C
Cara-cara:
Tambahkan telur, kuning telur dan susu cair
Tambahkan tepung yang telah di ayak bersama baking powder dan soda
Susun di atas dulang pembakar
Bakar dalam oven pada suhu 170 C selama 20minit dengan api atas dan bawah
Susun biskut dalam bekas yang kedap udara untuk tahan lama kerangupannya.
Tips biskut rangup & tidak membesar masa bakar --> simpan adunan dalam fridge selama 30 minit sblum bakar.
Tips biskut rangup & tidak membesar masa bakar --> simpan adunan dalam fridge selama 30 minit sblum bakar.
No comments:
Post a Comment