Sempena hari raya yg bakal menjelang ni aku nk share resipi biskut yg sgt bes and sedap.. Bukan ape, aku ni jenis tulis dlm buku tp selalu lupa letak mane. So dr, ilang mcm tu je baik aku simpan dlm blog, snang nk review blk kendian2 kan..
Source : Azie Kitchen
Bahan A
1/4 cawan gula kaster
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan mentega (~+75 gm)
1/2 cawan minyak jagung
1 biji telur gred B
1/4 sk garam
1/2 sb susu segar @ susu tepung
1/2 sk vanilla extract
Bahan B
2 cawan tepung gandum (di ayak)
1 sb serbuk koko (di ayak)
1 sb tepung jagung (di ayak)
1/2 sk cream of tartar Nona (boleh ganti dg 1/2 sk cuka/ jus lemon)
1/2 sk soda bikarbonat
1/2 cawan walnut cincang/almond nib (blh ganti biji bunga matahari)
1 cawan semi sweet chocolate chips
Cara2:
1. Pukul gula perang & butter smpai kembang.
2. Masukkan telur
3. Campurkan bahan-bahan A (almond nibs, choc chip, oats, susu tepung)
4. Masukkan bahan-bahan B.
5. Sudukan dlm dulang pembakar yg telah di griskan.
6. Bakar selama 20-30 min dlm oven dengan suhu 180 darjah celcius.
No comments:
Post a Comment